Material från Westums årskonferens 2018!

Material från Westums årskonferens 2018!

Tack för ditt deltagande på WESTUMS ÅRSKONFERENS 2018.

Vi är så glada för det härliga engagemang och intresse som du och alla övriga deltagare bidrog med. Lidköping visade sig från sin allra bästa och soligaste sida och vi tackar Campus Västra Skaraborg för det goda värdskapet och den snygga inramningen av hela konferensen.

Innehållet under de båda dagarna visade på lite av de utmaningar och möjligheter som vi alla inom utbildning och arbetsliv står inför. Vi fick ta del av framtidsspaning från Göran Krafft, Kairos Future. Han pratade om ”En utbildningsarena i förändring”. Kompetenscyklerna blir allt kortare och stora förändringar inom digitalisering och automatisering kommer att prägla arbetslivet under kommande år.

Niklas Pettersson Branschstrateg på AF bekräftade att många branscher upplever en brist på rätt kompetens vid rekrytering av personal och att arbetsmarknaden blir allt mer kvalificerad med höga kompetenskrav.

VR/AR (Virtual Reality/augmented reality) fick vi även testa på, ombesörjt av Mats Larsnäs. Han berättade om några av alla de möjligheter som finns för utbildning och arbete med hjälp av den nya tekniken inom AR/VR för träning, skapande och utbildning.

Längst ner på sidan kan ni ladda hem presentationer, länkar och rapporter som visades under de olika föreläsningarna. Ni får också med den feedback som samlades in på morgonen, under dag 2 med hjälp av en mentimeterenkät.

 

Material:

Inga kommentarer

Tyvärr, kommentarer är avstängda just nu.

Top