Nyheter från UHR

Nyheter från UHR

På EPALE tar vi upp områden som ligger nära oss alla.
Temaområdet ”Kulturell utbildning” (Cultural education som ligger under huvudtemat ”Life Skills”) är ett område som vi på EPALE Sverige ägnat oss åt lite extra under våren. På den svenskspråkiga sidan har vi exempelvis lagt upp en nyhet: http://ec.europa.eu/epale/sv/themes/cultural-education om fritt inträde på 18 svenska statliga museer.
Den nya utformningen av partnersökssidan är den andra nyheten. Här hittar du den: http://ec.europa.eu/epale/sv/partner-search
Det visar sig att det mest eftersökta landet att hitta partners i är Sverige. Så gå in och se om någon söker kontakt med just din typ av organisation, eller lägg in er organisation för att leta partners för framtida samarbete.
Det som inte är nytt är att man registrerar sig på EPALE för att kunna utnyttja alla funktioner fullt ut. Så passa på att göra det en gång för alla. Du hittar registreraknappen på startsidan.
När du fått ditt konto så loggar du bara in i fortsättningen
 
 
Nästa steg i utvecklingen av EPALE
Snart öppnas möjligheten att använda EPALE för den interna kommunikationen i ett projekt. Vi vet att den funktionen är efterlängtad och vi hoppas mycket på den!
 
KA3 – ny utlysning
Precis som allt annat som vi utlyser och informerar om hittar ni en utlysning om att söka europeiska utvecklingsprojekt på temat social delaktighet på vår webbplats: www.utbyten.se/ . Kontaktperson hos oss är Angela Andersson; 
angela.andersson(at)uhr.se
 
KA3 är förenklat uttryckt policydelen inom Erasmus+. Att den här utlysningen kommer just nu är ett tecken på att vi inom EU-arbetet använder våra verktyg för att svara på de utmaningar vi gemensamt har i Europa. Erasmus+ är alltså ett av de verktygen.

Kontaktseminarier inom Erasmus+
Vi påminner också om att då och då gå in på sidan: http://www.utbyten.se/sv/Program/Program-A—O/Erasmus-kontaktseminarier/ . Där hittar ni löpande information om tematiska möten som man kan ansöka om att delta i för att hitta partners för framtida samarbete. De som är aktuella just nu är: http://www.utbyten.se/sv/Program/Program-A—O/Erasmus-kontaktseminarier/Aktuella-kontaktseminarier/
Som ni ser av beskrivningarna är vissa seminarier strikt inriktade på en sektor (vux, yrkes, skola) eller så erbjuds de för alla tre sektorerna. Samtliga är tematiskt inriktade.
 
 
Inga kommentarer

Tyvärr, kommentarer är avstängda just nu.

Top