Höstens kurser

Höstens kurser

Höstens kurser

Till hösten kommer vi erbjuda följande kurser nedan utöver upprepning av kurserna Video/Bildproduktion, SEO och Google Analytics.
Vår ambition är ett erbjuda er företag eller organisation flexibla utbildningar på olika tider, former och möjligheten att ta del av kursen digitalt (live eller inspelning).
Kurstider är klara och finns i kalendern på WestKomps startsidan eller som utskriftsbar pdf-version ifall du redan vill preliminärboka intressanta kurstillfällen i din kalender. Inbjudningar till kursanmälan skickas ut 4-6 veckor innan kurserna till alla registrerade företagare och anställda i projektet. 

Ansvariga utbildningsleverantörer publiceras sommar 2019. Vi reserverar oss för vissa ändringar av innehållet och utbildningsformen.

 

Sökmotormarknadsföring (SEM)

Idag är det av största betydelse att företagen får utbildning inom sökmotormarknadsföring (tillika SEM eller Search Engine Marketing), som är det samlade namnet för annonsering på Internet. Det organiska söket (SEO) kan man påverka själv men det är ihop med smart annonsering som man verkligen kan synas och hitta lönsamhet.

Form & omfattning: LABB/workshop på 5 kurstimmar samt hemmastudier (5 timmar).
Ort: Utbildning i Lidköping den 8 oktober och livesänds till Borås, Falköping, Vänersborg och Uddevalla.

 

Skapa/driva E-handel

Valet av e-handelslösning är en viktig fråga för företag som vill skala upp sin digitala affär. Dagens kunder förväntar sig inte bara att kunna köpa en produkt utan förväntar sig enkel tillgång till produktinformation och användarvänlighet i köpprocessen (bl.a. kassa-/betalsystem). Kursen ger dig en inblick hur du väljer din strategi för rätt leverantör, system och marknadsföring för att skapa och driva en intressant och levande e-handelsplats.
Vi kommer att bjuda in företag som idag driver e-handel för att berätta om sin resa och erfarenhet.

Form & omfattning: Föreläsning på 3 kurstimmar samt hemmastudier (2 timmar).
Ort: Utbildning i Vänersborg den 22 oktober och livesänds till Borås, Falköping, Lidköping och Uddevalla.

 

Grafisk produktion

Utbildningen genomförs med fokus på bildspråk. Hur använder vi bilder för att presentera företagets verksamhet och vad det står för? Utveckla dina kunskaper att skapa bilder och material i marknadsföringssyfte via digitala kanaler.

Form & omfattning: LABB/workshop på 5 kurstimmar samt hemmastudier (5 timmar). Möjlighet för individuell handledning på 20 min via Skype eller telefon kommer erbjudas till deltagarna efter genomförd kurs.
Ort: Utbildning i Vänersborg den 15 oktober och livesänds till Borås, Falköping, Lidköping och Uddevalla.

 

LinkedIn

Utbildningen ska ge ett verktyg för deltagarna att kunna stärka sin egen och sitt företags marknadsföring på sociala medier i just LinkedIn. Bli specialist på din egen LinkedIn, lär dig att optimera din profil och hur du får ut ditt budskap på ett smart sätt.

Form & omfattning: Föreläsning/workshop på 3 kurstimmar samt hemmastudier (3 timmar).
Ort: Utbildningen genomförs 2 gånger – i Vänersborg den 11 september och Lidköping den 24 oktober, livesänds till Borås, Uddevalla och Falköping båda tillfällen.

 

Digitalt varumärke

Som en viktig del av den digitala strategin för din verksamhet är skapandet och utveckling av digitala varumärket, allt från att definiera målbild och målgruppen, att hitta och vårda kanaler som lämpar sig bäst för spridning till att öka medvetenhet för aktuella trender.

Form & omfattning: Föreläsning på 2 kurstimmar samt hemmastudier (2 timmar).
Ort: Utbildning i Falköping den 8 oktober och livesänds till Borås, Vänersborg, Lidköping och Uddevalla.

 

Digitalisering av den fysiska butiken

Kursen kommer belysa olika digitala hjälpmedel för den fysiska butiken, exempelvis touch-skärmar för information och köp. Lär dig mer hur bl.a. mobilen kan användas som verktyg i butiken som t.ex betalningssystem eller VR (Virtual Reality) som produktupplevelse.
Vi kommer att bjuda in företag som idag jobbar med olika digitala lösningar i sin verksamhet (butik eller annan typ av försäljning).

Form & omfattning: Planerad som Föreläsning på totalt 3 kurstimmar samt hemmastudier (2 timmar).
Ort: Utbildningen genomförs 2 gånger – i Borås den 5 september och i Uddevalla den 19 november, livesänds till Vänersborg, Lidköping och Vänersborg båda tillfällen.

Top